Om Engsholms slott

Engsholms slott är en herrgård i Södertälje som har historia från 1300-talet. Det var från början ett område med en mindre byggnad på. Sedan dess har det byggts ett slott där. Idag är slottet privatägt och drivs bland annat som konferenslokal.

Området Ängsholm ägdes under 1300-talet av Folkungaätten. Det fanns däremot inget slott på tomten då. Det slott som idag finns där byggdes nämligen inte förrän i början av 1900-talet. Detta av direktören Philip Wersén. Men han försattes i personlig konkurs år 1924 och kunde därefter inte ta hand om slottet. Därefter var det flera olika ägare vilket även innebar tider av större förfall.

Ett nytt kapitel togs i slottets historia år 1986. Då köpte nämligen familjen Johansson gården och slottet. Det renoverades och har sedan dess varit hotell- och konferensanläggning. För många är just en konferens på slottet första mötet. Men man kan självklart även åka dit som privatperson för att njuta av naturen, god mat och en hel del aktiviteter. Ser man till vilka aktiviteter som erbjuds är det även tydligt att det främst är konferensdeltagare man anpassat dessa efter.

Aktiviteter i samband med konferens

När en konferens bokas på Engsholms slott är det vanligt att någon aktivitet även bokas. En avslappnad tid tillsammans då man umgås kring annat än arbetsrelaterade frågor. De som gillar fartfyllda aktiviteter kan boka en tur i en RIB-båt. Eller varför inte en vildsvinssafari. Konferensanläggningen har delat upp aktiviteterna under kategorierna Havet, Teambuildning, Hamilton, Mat & dryck, Hälsa & träning, Jakt & vilt samt Mystik & spöken. Till viss del behöver aktiviteter bokas i förväg. Men i vissa fall kan de även bokas på plats.

Räcker inte budgeten för konferensen till större aktiviteter finns ändå gratis upplevelser som slottet och omgivningen bjuder på. Här kan man exempelvis låna stövlar och gåstavar för de längre promenaderna. Det går också att låna både roddbåt och kastspön om fiskelyckan ska testas. Vill man hellre sitta inne blir det lätt en trevlig kväll i deras lounge där ett biljardbord bjuder in till spel och en stor terrass ger härliga solnedgångar. För mer information om Engsholms slott – Besök Engsholms.se