Mötesblogg

Matchas mot lediga jobb som psykolog av ett bemanningsföretag

Det finns många lediga jobb som psykolog att söka. Detta till trots kan det vara svårt att hitta det rätta jobbet om du är lite kräsen. Det finns ju trots allt så många olika arbetsgivare, uppdragsgivare och verksamheter som du potentiellt sett skulle kunna jobba för. Vi rekommenderar därför att du överväger att bli konsult hos ett bemanningsföretag. Fortsätt att läsa för att få reda på varför vi landar i denna slutsats!

Psykologin är en ung men väldigt bred vetenskap

Varför vi människor gör de saker vi gör är en uråldrig fråga som har debatterats sedan urminnes tider. Däremot är psykologin ett relativt nytt fenomen och vetenskapligt område. Denna vetenskap om människors beteenden, känslor, tänkande och medvetande utvecklades faktiskt inte som självständig vetenskap förrän mot slutet av 1800-talet. Från 1910-talet var psykologin faktiskt sammanlänkad med pedagogiken vid universitet i Sverige.

Trots att det är ett ganska ungt ämne inom vetenskapen är det dock även ett väldigt brett sådant. Det sträcker sig från ämnen som är kopplade till allt från sociologi till biologi. Därför är det också fullt logiskt att det finns ett väldigt brett utbud av lediga jobb som psykolog att söka. Du kan till exempel välja att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna med mer eller mindre allvarliga mentala problem.

För att kunna smalna av urvalet lite grann bör du med andra ord veta vilket område inom psykologin som intresserar dig allra mest. Kanske är det primärvården, psykiatrin eller företags- eller elevhälsan? Läs vidare för att få tips som hjälper dig att hitta ditt nästa jobb!

Tips som hjälper dig att hitta lediga jobb som psykolog

Det allra enklaste sättet att få in en rejäl fot i psykologyrket är att bli konsult hos ett bemanningsföretag. Du matchas då mot lediga jobb som psykolog hos bemanningsföretagets uppdragsgivare. Detta har flera fördelar för dig som konsult:

 • Stor frihet att bestämma hur mycket du vill jobba, vad du vill jobba med och var i Sverige du vill jobba.
 • En generös, marknadsmässig lön som gör att du får lön för mödan.
 • Möjlighet att jobba med såväl behandling som utredning eller någon av dessa delar.

Vilken av de virtuella operatörerna är bäst?

Utöver de mobiloperatörer som har egna nät finns det så kallade virtuella operatörer som hyr in sig på de befintliga näten. Men vilken av de virtuella operatörerna är bäst? Det beror på vad som mäts…

Vad är en virtuell operatör?

En virtuell operatör är en mobiloperatör som inte har eget fysiskt nät. Istället hyr de in sig hos någon av de stora operatörerna som har egna nät. Fördelen blir därmed att de snabbt kan börja erbjuda olika mobilabonnemang – med god täckning – utan att själva behöva ansöka om tillstånd för master, bygga upp teknisk infrastruktur med mera.

Blir det konkurrent?

Delvis kan en virtuell operatör ses som konkurrent till de som de hyr mobilnätet av. Ett exempel är att Halebop hyr in sig på Telias nät. Eftersom Halebop är billigare på många av deras tjänster kan kunder välja dem istället. Men samtidigt får ju Telia del av intäkterna – något de inte hade fått alls om de inte hyrt ut. Det blir därmed både en slags konkurrent och ett slags samarbete.

De virtuella operatörerna är bäst på prispress

Genom att se på vilka de virtuella operatörerna är – och dess utbud – blir det tydligt att de virtuella operatörerna är bäst på pris. Det är framförallt vad de konkurrerar med. Några av de som framförallt är kända som ”prispressare” är Hallon, Vimla, Comviq och Fello. Samtliga dessa hyr in sig på ett större nät. Detta medan Telia, Tre och Telenor sällan lyfts fram som bäst på pris men istället har andra stora fördelar.

Att de virtuella operatörerna är bäst på pris kan bero på att de kan lägga allt fokus på de digitala tjänsterna. Men det kan självklart även ha andra orsaker.

Exempel på operatörer

 • Telia
  Telia kännetecknas av mycket bra täckning, inte minst i Norrland. De som vill nå deras nät kan även välja exempelvis Fello eller Halebop.
 • Tele2
  Tele2 var första utmanaren till Telia. På deras nät finns bland annat Comviq och Penny.
 • Telenor
  På nätet som tillhör Telenor finns även operatörerna A3, Fibio, Vimla med flera.
 • Tre
  Den operatör som är mest känd, på Tre´s nät, är Hallon. Men här finns även bland annat Wifog och Chilli Mobil.

Det viktiga är alltså att kontrollera vilket nät som den virtuella operatören använder eftersom det avgör täckningen. Därefter är det pris och andra tjänster som avgör val av operatör.

Hålla konferens i Göteborg? Tänk på det här

Har det blivit dags att bjuda med företaget och dess anställda på en konferens? I så fall finns en del att tänka på. Ska den hållas i Göteborg är det särskilt viktigt att man tänker på läget för att det ska bli så lyckat som möjligt. Givetvis ska man även tänka på att planera i god tid samt fundera över syftet med konferensen för att resultatet av den ska bli som man vill.

Storstadsbrus eller lugnt läge utanför

Göteborg är en stor stad och här finns många möjligheter när det kommer till konferenser. Det är dock viktigt att man funderar över lokal och vad som kan tänkas passa bäst för ändamålet. Föredrar du en modernt utformad lokal avsedd eller letar du efter något mer avslappnat och enkelt?

En annan viktig fråga att ställa sig när det gäller val av lokal är läget på den. Är det viktigt att den ligger centralt, kanske med närhet till boende och andra bekvämligheter? Eller letar du efter en lugnare plats utanför stan? I Göteborg finns dom flesta tänkbara varianter vare sig man letar efter ett modernt hotell med rum avsedda för konferens eller om man letar efter en lantlig villa med närhet till naturen att hålla till i.

Var ute i tid med planeringen

För att den lokal man planerar att hyra ska vara ledig på det önskade datumet är det en stor fördel om man är ute i god tid. Vet du att en konferens ska hållas i Göteborg kan du lika gärna boka lokalen så snart som möjligt, för att sedan fila på övriga detaljer eftersom. Fundera även över saker så som vilket som är syftet och målet med just denna konferens och fundera på om du kommer behöva köpa in någon form av material.

Att planera och arrangera en konferens är både roligt men också lite krävande. Det är många delar som ska klaffa, inte minst vad gäller lokal, och det är viktigt med planering. I Göteborg kan man hitta något som passar för dom flesta och det är minst sagt attraktivt att hålla möten och annat här. Möjligheterna är stora och man kan skräddarsy tillfället mer eller mindre precis som man önskar ha det.

Om Engsholms slott

Engsholms slott är en herrgård i Södertälje som har historia från 1300-talet. Det var från början ett område med en mindre byggnad på. Sedan dess har det byggts ett slott där. Idag är slottet privatägt och drivs bland annat som konferenslokal.

Området Ängsholm ägdes under 1300-talet av Folkungaätten. Det fanns däremot inget slott på tomten då. Det slott som idag finns där byggdes nämligen inte förrän i början av 1900-talet. Detta av direktören Philip Wersén. Men han försattes i personlig konkurs år 1924 och kunde därefter inte ta hand om slottet. Därefter var det flera olika ägare vilket även innebar tider av större förfall.

Ett nytt kapitel togs i slottets historia år 1986. Då köpte nämligen familjen Johansson gården och slottet. Det renoverades och har sedan dess varit hotell- och konferensanläggning. För många är just en konferens på slottet första mötet. Men man kan självklart även åka dit som privatperson för att njuta av naturen, god mat och en hel del aktiviteter. Ser man till vilka aktiviteter som erbjuds är det även tydligt att det främst är konferensdeltagare man anpassat dessa efter.

Aktiviteter i samband med konferens

När en konferens bokas på Engsholms slott är det vanligt att någon aktivitet även bokas. En avslappnad tid tillsammans då man umgås kring annat än arbetsrelaterade frågor. De som gillar fartfyllda aktiviteter kan boka en tur i en RIB-båt. Eller varför inte en vildsvinssafari. Konferensanläggningen har delat upp aktiviteterna under kategorierna Havet, Teambuildning, Hamilton, Mat & dryck, Hälsa & träning, Jakt & vilt samt Mystik & spöken. Till viss del behöver aktiviteter bokas i förväg. Men i vissa fall kan de även bokas på plats.

Räcker inte budgeten för konferensen till större aktiviteter finns ändå gratis upplevelser som slottet och omgivningen bjuder på. Här kan man exempelvis låna stövlar och gåstavar för de längre promenaderna. Det går också att låna både roddbåt och kastspön om fiskelyckan ska testas. Vill man hellre sitta inne blir det lätt en trevlig kväll i deras lounge där ett biljardbord bjuder in till spel och en stor terrass ger härliga solnedgångar. För mer information om Engsholms slott – Besök Engsholms.se

Betalhantering

Många är de som sitter hemma när de slås av tanken på räkningar som är på väg att förfalla till betalning. Tidigare var detta många gånger synonymt med en kommande betalningspåminnelse i och med att brev skulle hinna gå till banken innan räkningen i fråga betalats. Nu använder sig istället fyra av fem svenska invånare a internet när det är tid att betala sina räkningar. Från 2004, när PTS första gången skickade in en beställning till TNS Sifo om att göra studier kring betalningssätt, har man haft en regelbunden studie för att se hur utvecklingen går framåt i dessa frågor.

Vid 2004 var det endast 48 procent av befolkningen som betalade via internet. En siffra som nu är uppe i hela 79 procent! Kanske finns det en koppling till den internetsäkerhet som byggts ut allt mer under åren som gått, och kanske har internetutbredningen i landet haft ett finger med i spelet. I vilket fall som helst står det nu klart att det, bland de som har en ålder mellan 25-34år, är mer eller mindre en självklarhet att betala via internet. 96 procent av alla unga betalar via internet och kan därmed snabbt och enkelt se till att allting betalats och följa varje betalningsärende.

Enkel hantering

Nu för tiden finns en rad enkla och bra sätt att hantera såväl fakturering som ekonomi i verksamheten. De många affärssystem som kommit ut på marknaden underlättar avsevärt för uppstartsföretag och etablerade verksamheter. Här finns ytterligare poster i ämnet för den som är nyfiken.

Advisor PPM – Hur fungerar egentligen tjänsten?

För att beskriva pensionen brukar ofta en pensionspyramid visas upp. I basen är den allmänna pensionen som man bygger upp genom att tjäna pengar och betala skatt i Sverige. En mindre del av den allmänna pensionen är PPM – Premiepensionen. Sammanlagt betyder det att 2,5% av lönen avsätts till denna del av pensionen.

Det som skiljer PPM mot övriga allmänna pension är att man själv kan påverka utvecklingen av värdet på de insatta pengarna. Detta eftersom man kan fritt kan välja fem olika fonder som pengarna ska placeras i. De som har god kunskap inom fondförvaltning kan därmed öka värdet på sitt innehav rejält. En väg att gå är att köpa tjänsten som innebär att man får pengarna placerade av personer som arbetar med fondförvaltning. Därmed slipper man själv köpa och sälja fonderna och kan förlita sig på att det sköts av människor med mer kunskap än vad man själv har.

Affärsidén med Advisor PPM är att vara en av dessa aktörer. De erbjuder en tjänst som innebär att de förvaltar kundernas PPM-kapital. Det betyder alltså inte att pengarna är i Advisors ägo utan att de loggar in på kundens PPM-konto och flyttar dem mellan de fonder som för tillfället är attraktiva att investera i.

Pris för aktiv fonsförvaltning

Kostnaden för denna förvaltning är 645kr per år, 1095kr för två år eller 1545kr per år. Är det värt det? I grunden handlar förvaltning om att man betalar för att få en tjänst som ska skapa ett större värde på innehavet än om man själv hade skött förvaltningen. Är det exempelvis 60.000 kr på PPM-kontot så räcker det med att förvaltarna skapar en värdeökning på 1,45%-enheter mer än om du genomfört förvaltningen. I detta fall täcker denna lilla extra ökning kostnaden för förvaltningen.

Men om man inte är nöjd?

Advisor fondförvaltning kan aldrig garantera att deras förvaltning kommer att ge ett gott resultat. Det kan ingen bank eller fondförvaltare. De kan däremot lova att de ska agera efter den kunskap och erfarenhet de har. Är man inte nöjd går det alltid att säga upp avtalet och därmed överta förvaltningen på egen hand.

Konferensmöten på inspirerande Lidingö

Börjar det dra ihop sig till att bestämma vad det blir för resmål för den årliga konferensen för dig och dina medarbetare? Gör det enkelt för dig: boka konferens och övernattning på natursköna Lidingö! Du hittar ett av Lidingös bästa konferenshotell en bit ut på ön, bästa läge med vy över Stockholms inlopp – Välkommen till underbara konferenshotellet Blue Hotel.

Att ha konferens på Lidingö är verkligen avkopplande på så vis att du lätt kan välja en ostörd miljö att hålla konferens i, men innebär också känslan av att vistas på en klassiskt naturskön plats! Detta är ju utan tvekan en bra grogrund för innovation idéer och kickoff-upplevelser: närhet och möjlighet till att både ha lugn och ro för att till fullo hänge sig till arbetet och koncentrationen det kräver, men också kunna slappna av i en naturskön miljö!

Att helt och fullt kunna gå in i koncentrationen som krävs under en hel dag fylld av aktiviteter och konferensens alla intressanta föreläsningar kräver en hel del, och få saker är då så välkomna som en helt ostörd miljö! Att sedan lika helt och fullt kunna ta en paus och verkligen koppla av och ladda batterierna, det gör man lättast genom att helt byta miljö – om så bara för några minuter. Lidingös alla vackra parker och skogspartier bjuder verkligen in till små joggingturer, så väl som långa strövande promenader – eller kanske bara en kortare bensträckare och några djupa andetag frisk luft!

Boka konferens på Lidingö!

De allra flesta konferensanläggningar på Lidingö erbjuder både konferensmöjligheter och även övernattning. Om ni bokar konferens på Lidingö är det därför smart att även boka boende just på Lidingö. Även om ni väljer att avsluta dagen på en restaurang i centrala Stockholm, är det ett faktum att man aldrig sover så gott som i en naturnära och tyst miljö.  Det kan du definitivt göra på Lidingö! Det bästa är att Stockholms city bara ligger tio minuters resväg ifrån ön, vilket gör att ert arbetslag verkligen har nära till det allra bästa av två världar: storstadspuls och även lugn och ro!

Ofta behövs dessutom inte så mycket eller avancerade planer för att fixa en lyckad och givande konferens, utan oftast är det just kontrasterna och variationen som ger det där lilla extra! Kontrasten mellan lugn och ro-givande miljö och det bästa av Stockholms innerstad alldeles ”runt hörnet” är verkligen inte en kotrast som går av för hackor!

Lyxa till med en romantisk weekend

Att bege sig iväg till ett spa över en weekend är någonting som vi alla skulle behöva mer om under året. Ofta gör vi det som en liten extra lyx som vi unnar oss, vilket gör att vi inte tar oss iväg till spa särskilt ofta.

Om det är en hel weekend som vi är ute efter så är det såklart mer av en liten mini semester än om vi går in på ett spa mitt i stan och gör en snabbfix. Fler och fler börjar göra små mini behandlingar under lunchen då det finns så många härliga behandlingar som inte tar längre tid än någon halvtimme eller timme.

När det handlar om en spa upplevelse där övernattning är med i bilden så finns det mängder av fantastiska alternativ att välja mellan här i Sverige. Trots att det är ett litet land så finns det ett brett utbud av spa över hela landet.

Platser för en romantisk weekend

Många av de mest kända ligger på västkusten, så som exempelvis i Varberg och Falkenberg. Oavsett var i landet man vill förlägga sin spavistelse så kan man räkna med att det spa av hög kvalitet.

Många tar sig iväg till ett spa för att slappa och ta hand om sig lite och få chansen till att stressa ner. Detta är enkelt gjort då hela upplevelsen på spa är lugnande redan från det att man stiger in i lobbyn.

Många åker med sin partner, med hela familjen eller med vänner. Att åka ensam är egentligen vad som kan göra att det blir en helt fulländad upplevelse då det gör att man verkligen kan koppla av.

Spa – Romantisk avkoppling

Att åka iväg till ett spa som finns i landet och som får bra recensioner och utmärkelser med bara sig själv och en god bok till sällskap kan göra mycket för vårt välmående, så det är verkligen en trevlig present som man borde ge till sig själv lite då och då för att skämma bort sig lite extra.

Som med så mycket annat så har även spa olika typer av erbjudanden och kampanjer som man gör rätt i att ta tillvara. Man kan spara in mycket pengar på att åka vid rätt tillfälle, och har man inte en så tjock plånbok så är det såklart härligt att kunna ta sig iväg på spa utan att det blir för stora hål i plånboken. Ett tips för att hitta utmärkta erbjudanden och läsa om hotell som erbjuder spa till riktigt mjuka priser hittar du på romantiskweekendguide.se, lycka till och se till att ladda batterierna rejält!

Hitta passande konferenslokaler

Att planera en konferens kan vara ett större projekt än många anar, beroende på vad konferensen handlar om och vad målet med mötet är. Ska man informera företaget om förändringar eller kommande projekt. Handlar det om mindre möten i enheter. Bara den biten gör att får börja fundera på vilken typ av konferenslokal man behöver och hur hittar man enklast den som passar?
Nedan följer ett par tips och råd för dig som behöver lite hjälp på traven, för fler tips rekommenderar vi att du besöker en sida som ger många bra tips inför konferensen.

Lokala konferensanläggningar

Det kan finnas många anledningar till att man inte vill åka långt bort för en konferens. Det kan till exempel vara så att:

 • Budgeten inte räcker för övernattning
 • Man har begränsat med tid för eventet
 • Folk kan bara vara med om konferensen hålls lokalt
 • Konferensen är så pass liten att den är över på en dag
 • Man vill ha aktiviteter och fest på annat håll och inte i kombination med konferensen

När man ser på lokala alternativ för en enklare konferens så kanske man börjar i de egna lokalerna. Har man gott om plats så kan denna lösning löna sig annars är det ofta lättare att hyra in sig i lokaler som har allt som man behöver för möten och föreläsningar.

Konferens i egna lokaler

Kontor har för det mesta någon form av möteslokal där man möts med jämna mellanrum. Även om man har den utrustning som krävs för att visa information och hålla föreläsningar så är detta inte samma sak som att man har konferenslokaler, en konferens kräver lite mer än ett möte på någon timme. Man måste även ha plats för fika och andra utrymmen där man kanske sätter igång mindre grupparbeten. En konferens är ju för det mesta till för att utbilda och vidareutveckla och då ska man tänka på att de rum som används ger gott om plats för det som man vill göra. Om man hyr in en föreläsare så ska man fråga vad som kommer att behövas rent praktiskt för att föreläsningen ska bli lyckad. Om man inser att detta inte finns på plats på det egna företaget så kan det vara bättre att se på lokala alternativ för konferensanläggningar.

Kreativa möten för gemensamma framsteg

Den svenska traditionen av att bjuda anställda och medarbetare till konferens någon gång varje år, är djupt rotad både hos individerna som bjuds in och i näringslivet generellt. Det är ett sätt att nå snabba resultat och bygga en grund för vidare arbete. Orsakerna till varför man väljer att hålla konferens varierar från företag till företag och från situation till situation. I vissa fall kan det handla om att man enkomt vill umgås utanför kontor och arbetsplats, medan man i andra fall har ett behov av att starta upp nya processer och rutiner på jobbet. Oavsett hur det ser ut med bakomliggande orsaker, är konferensresor någonting som alltid haft en given plats i företagsvärlden och någonting som blivit allt vanligare på senare år. De färdiga paketlösningar som finns att välja bland ger dessutom företag möjlighet att bjuda in till konferens utan att behöva ta i allting som rör administration och planering. Det kan i princip räcka med att man väljer ut ett datum och bokar en färdig lösning som kan inkludera allting ifrån boende, resor och mat, till underhållning aktiviteter och avkoppling. Allt är en fråga om vad man är ute efter och hur mycket man kan tänka sig att betala för att organisera och få klart allting som krävs för att man skall få den effekt man vill!

Välja konferensanläggning

När man skall komma fram till en bra plats för den konferens man vill bjuda in sina medarbetare till, är det bra om man är ute i god tid. I vissa tider är det svårt att få plats på de mer eftertraktade anläggningarna och vill man kunna ta den plats man anser vara bäst, kan man behöva tänka lite i förväg. Det finns också en poäng med att vara ute i god tid då många behöver anpassa sin vardag för att kunna vara borta i ett par dagar. Vanligt är att man skickar ut ett PM till de som berörs för att flagga för att en konferens kommer. På så vis kan man få en bild av hur många som kan vara med och när det är bäst för de flesta att åka. Det är också vanligt att man förlägger sin konferens i anslutning till semestrar eller ledighet. Kanske innan semestrarna eller direkt efter? Ett alternativ är också att passa in sin konferens under perioder då man brukar ha mindre att göra. Efter jul är en tid då många tar det lite lugnare och beställningarna inte är lika många.

Välj en bra plats

Att lägga en konferens i samband med semestrar kan vara effektivt på flera sätt. Både före och efter kan ge bra effekt. Vad kan då vara bättre än att lägga en konferens nära Arlanda. Här finns gott om moderna konferensanläggningar och utbudet av miljöer är stort. Från lugna herrgårdar till mer moderna konferensanläggningar. Dessutom kan dina anställda planera sina resor rätt väl. Vill du veta mer om hur just en konferens nära Arlanda kan vara lyckad bör du läsa vidare på konferensarlanda.com, lycka till med mötet.