Konferens och tradition skapar gemenskap

När det vankas jul så är det många av oss som vanan trogen beger oss iväg med jobbet eller med familj och vänner på julbord. Det är en trevlig och bekväm tradition då det oftast innebär att alla som deltar hittar ett eller annat från buffén som man gillar. Till och med barnen kan mättas då det alltid finns något de kan äta även om de är lite kräsna.

Om man bor i närheten av Stockholm så har man nära till alla upptänkliga julbord både traditionellt svenska och julbord med nya influenser. Man kan även vara på det säkra att kunna hitta ställen att äta julbord på som verkligen ligger högt i topp gällande klass och kvalitet både på råvaror och färdigt resultat.

Idag ser man mer och mer nya influenser på våra julbord och det traditionella får snällt samsas med vegetariska/veganska alternativ likväl som skaldjurtema eller utländska kök representerade.

Traditionellt svenskt

Det finns vissa smaker och vissa rätter som många vill ha när det är jul och många av dessa smaker är svåra att byta ut enligt julmats-älskare i landet. Tursamt nog för alla som gillar just detta så är just det traditionella julbordet med de traditionella smakerna fortfarande överrepresenterat ute i landet idag. Vill man boka in sig för traditionellt julbord kan man alltså hitta många alternativ i Stockholmsområdet utan problem.

Nya influenser

Många ser julbordet som en upplevelseresa där man gärna blandar in lite nya smaker och detta kan man få utan svårigheter då fler och fler börjar ta in nya smaker och nya influenser i julbordet idag. Då det blir fler och fler som väljer vegetarisk/vegansk kost idag så ändras mycket av det traditionella julbordet då det är så baserat just på olika kötträtter. På detta sätt kan man få in lite nya fräscha och mer nyttiga rätter på julbordet som kan komma att bli kommande klassiker.

Vill du fortsätta att läsa om hur konferenser bygger gemenskap genom tradition kan du läsa mer och få konferenstips på konferensplanering.nu, lycka till med mötesplaneringen.