Dagkonferens

En dagskonferens är perfekt om man inte vill ha resor och övernattning inblandat. Man kan med en dagskonferens se till att få ett högeffektivt möte som endast sträcker sig över en dag, vilket håller alla alerta. På detta sätt sparar företaget även pengar, och det kan man se till att använda till att ge sina anställda en lite roligare julfest eller liknande. En win-win med andra ord!

Byt miljö

För att det ska bli så effektivt som möjligt med en dagskonferens som endast tar några timmar av er tid så är det viktigt att ni byter miljö. Se till att boka en lokal som passar just era behov för att alla ska känna sig så bekväma som möjligt.

Ett byte av miljö gör att ni alla får mer energi och genom det så blir ni förhoppningsvis mer kreativa och konferensens syfte uppfylls utan problem. Ibland behövs det inte mer än att träffas utanför de vanliga väggarna på kontoret för att ni alla ska bli mer kreativa, så se till att anordna dagskonferenser relativt ofta. Man kan även märka av att sammanhållningen blir bättre av att bara befinna sig på en annan plats än där man vanligtvis ses.

En trevlig avslutning

Det är viktigt att ge deltagarna en trevlig avslutning för att avrunda mötet då de flesta har mycket kvar som man vill diskutera även efter mötet. Förhoppningsvis så har det kommit upp lite nyheter på dagordningen som ni kan behöva tala lite mer om. Då är det bra att se till att ni efter mötet tar en utekväll tillsammans med middag och kanske någon form av trevlig underhållning.

Gruppen behöver den här sortens möten utanför kontoret av många olika anledningar. Inte minst så är de trevliga avslutningarna i form av middagar och underhållning viktigt då detta leder till att man känner sig uppskattad och att man lär känna sina medarbetare på ett annat sätt när man befinner sig utanför kontoret.

Har din nyfikenhet på dagkonferenser ökat rekommenderar vi att du läser vidare på Dravel som är en bra informationskälla kring konferens.